top of page

Haaruitval Vitamine

Haaruitval en vitamine? Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben, variërend van genetische aanleg tot stress en hormonale veranderingen. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen en benaderingen beschikbaar om haaruitval te verminderen en haargroei te bevorderen. Je vindt op deze website heel veel informatie over aandoeningen en de behandelingen die we bij Intermedica bieden, maar je kunt ook zelf iets doen als je nog twijfelt over het maken van een afspraak met de dermatoloog. Denk dan bijvoorbeeld aan een goed voedingssupplement met uitgebalanceerde vitamines, mineralen, sterolen… (bij voorkeur ingrediënten met wetenschappelijk bewezen werking!)

Belangrijke rol van haaruitval vitamine

Vitamines en mineralen spelen een belangrijke rol bij het bevorderen van de haargroei en het behoud van gezond haar. Er zijn heel veel voedingssupplementen te verkrijgen met verschillende samenstellingen. De artsen van de Intermedica kliniek ontwikkelden drie voedingssupplementen speciaal om te gebruiken in tijden van haaruitval. Voor alle ingrediënten is de werkzaamheid wetenschappelijk aangetoond. Heb je een voedingssupplement gekocht en wil je weten of er voldoende werkzame stoffen in zitten? Vergelijk dan de samenstelling eens met die van Trix Basic. In de top 3 van meest voorkomende haaraandoeningen staat een telogeen effluvium. In het kort: haaruitval door stress. Bij deze vorm van haaruitval is een van de belangrijke aspecten die we vaak benadrukken het belang van een het wegnemen van de stressfactor (als dat mogelijk is) maar ook aandacht voor evenwichtige voeding en voldoende inname van essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamines. De samenstelling van Trix Basic Beta bevordert het natuurlijk herstel van het haar wanneer je het eenmaal daags voor een periode van drie tot zes maanden inneemt. Trix Basic Beta bevat een complex van aminozuren, vitamine D3, phytosterolen, ijzer, selenium en melatonine.

Bij progressief haaruitval of haardunning door erfelijke aanleg, alopecia androgenetica kun je een voedingssupplement gebruiken met saw palmetto, vitaminen en mineralen, zoals Trix Basic Alpha. Behalve vitamine B8 (biotine) en vitamine E zit er zaagpalm extract in, een natuurlijke DHT remmer, rijk aan sterolen en vetzuren. Het supplement zorgt bovendien voor betere bloedtoevoer in de haarvaatjes van de hoofdhuid. Tenslotte, voor mensen met alopecia areata, die behoefte hebben aan een specifiek supplement met vitamines en bouwstoffen, dat de kans op hergroei van je haren vergroot, Trix Basic Gamma. Voor vitamine B5, vitamine B8, vitamine B6, vitamine B12, ijzer en zink is wetenschappelijk bewijs gevonden dat zij gezonde haargroei ondersteunen.


Haaruitval en vitamines
Haaruitval en vitamines

Het is belangrijk op te merken dat het nemen van vitaminesupplementen alleen mogelijk niet voldoende is om haaruitval te voorkomen of te behandelen. Het is altijd raadzaam om een dermatoloog te raadplegen om de onderliggende oorzaak van haaruitval te achterhalen en een passend behandelplan op te stellen. Onze deskundige dermatologen kunnen een diagnose stellen en de meest geschikte behandeling aanbevelen op basis van jouw specifieke situatie.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page