top of page

Over de
Intermedica Kliniek

Meer dan 20 jaar ervaring met haarproblemen

De Intermedica Kliniek -opgericht in 2002- is hèt landelijke expertisecentrum voor haarziekten. De kliniek heeft zich in haar 20-jarig bestaan een vertrouwde plek verworven in de gezondheidszorg in Nederland.


Collega dermatologen en (universitaire) ziekenhuizen verwijzen patiënten met een haarziekten, overmatig haarverlies naar de Intermedica Kliniek voor diagnose, behandeling of een second opinion. 

De kliniek is de enige haarkliniek in Nederland waar de diagnostiek en behandeling plaatsvindt door en onder verantwoordelijkheid van gespecialiseerde dermatologen. 


Wellicht vond je ons na een lange periode van onzekerheid en zoeken naar een oplossing. Bij de Intermedica Kliniek begrijpen we wat jou bezighoudt.
De impact van problemen met het haar is vaak erg groot. Deze invloed is niet alleen merkbaar op de hoofdhuid zelf, maar ook op je sociaal functioneren, je zelfvertrouwen en je psyche... 

 

Verlies van het haar kan leiden tot bezorgdheid, verdriet, paniek en zelfs depressiviteit. Er zijn haarziekten die zo zelden voorkomen dat zij slecht worden herkend, andere komen zó vaak voor dat zij niet als een afwijking worden beschouwd.

In alle gevallen is er behoefte aan een goede herkenning van het probleem en een juiste behandeling bij haaruitval.


Bij Intermedica vind je alle kennis en kunde op het gebied van haarproblemen. Maak een afspraak en we helpen je graag verder!

Intermedica wachtruimte, over Intermedica Kliniek.

Waarom naar de Intermedica Kliniek?

Iedereen kan bij de Intermedica Kliniek terecht voor een objectief medisch advies van een ervaren dermatoloog bij problemen met alle haarafwijkingen en haarziekten, die zich bijvoorbeeld manifesteren in haaruitval, (extreem) haarverlies of kaalheid.


De artsen en dermatologen van de Intermedica Kliniek bieden je uitermate deskundig en objectief medisch advies en een eerlijke voorstelling van de behandelmogelijkheden en vooruitzichten.

De Intermedica Kliniek is, zoals alle ziekenhuizen, een Instituut voor Medisch Specialistische Zorg, een Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC).
Een ZBC is een door de overheid erkende kliniek waarbinnen medisch specialisten actief zijn.  In de Intermedica Kliniek werken artsen en medisch specialisten (dermatologen). Zij diagnostiseren en behandelen haarziekten- en haarafwijkingen (haarverlies, haaruitval, kaalheid).

De Intermedica Kliniek is lid van de ZKN (vereniging van Zelfstandige Klinieken in Nederland).

Team Intermedica

Het Intermedica team is gedreven om uitmuntende zorg te leveren. Ons team adviseert en ondersteunt je bij elke stap voor het best mogelijke resultaat.

Teamleden die nog niet op de foto staan: Dr. Linda de Jong (dermatoloog), Aukje Boersma (consultant), Emile Gunes (bloedafname en -analyse), Aysel Huisinga (bloedafname en -analyse)

Meten is weten

De Intermedica Kliniek beschikt over zeer geavanceerde apparatuur om hoofdhuid en haren nauwkeurig te registreren en te documenteren. Om het verloop van de haaruitval of de behandeling te volgen wordt de hoofdhuid tijdens een trichoscan digitaal vastgelegd met overzichts- en detailopnamen.

 

Daarmee wordt het aantal haren per vierkante centimeter bepaald en wordt de kwaliteit van de haren beoordeeld.  Bij controles (éénmaal per jaar) wordt de trichoscan herhaald en zijn wij èn jij in staat de voortgang van de behandeling te volgen.  Je huisarts en verwijzend specialist worden geïnformeerd over onze bevindingen.
 

Op deze website vind je heel veel informatie over haarziekten, haaraandoeningen, haaruitval, haarverlies en kaalheid.

Je maakt je zorgen over je haar?
Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
 

Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.

bottom of page