top of page
Trix Basic Alpha met vrouw met haaruitval

TRIX Basic Alpha bij haarverlies door erfelijke oorzaak

Het supplement voor erfelijke kaalheid

Dunner haar? Vrijwel iedereen krijgt te maken met dunner wordend haar op hoge leeftijd, maar door genetische aanleg kun je al op jonge leeftijd te maken krijgen met dunner wordend haar. 

TRIX Basic Alpha voedingssupplementen zijn speciaal ontwikkeld voor de preventie en behandeling van overmatige haaruitval door erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica).

 

De onderstaande samenstelling van ingrediënten zorgt ervoor dat haardunning afgeremd wordt en verbeterde haargroei wordt ondersteund.

TRIX Basic Alpha is al zo’n 20 jaar op de markt en wordt aangeraden door huisartsen en dermatologen.

Wij adviseren een gebruik van 6-12 maanden. Voor blijvend resultaat dien je Trix Basic Alpha te blijven gebruiken.

TRIX Basic Alpha

Speciaal ontwikkeld voor erfelijke kaalheid
Zeer geconcentreerd saw palmetto extract 15:1
Verhoogt je weerstand

Dunner haar

Vroeg of laat krijgt ieder mens te maken met dunner wordend haar. Het is een natuurlijk proces dat hoort bij ouder worden. Zonder haarafwijkingen begint het natuurlijk haarverlies zichtbaar te worden vanaf 60-jarige leeftijd. Een normale haargroeicyclus is een cyclus waarin een haar groeit en uitvalt in een periode van vier à vijf jaar. Deze cyclus herhaalt zich ongeveer twintig keer in een mensenleven. Een mens kan dus 100 jaar worden zonder dunner wordend haar te krijgen!

Spijtig genoeg doen verschillende haarziekten en haarafwijkingen hieraan afbreuk. De meest voorkomende haarafwijking is erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica) en komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Mannen met erfelijke kaalheid krijgen inhammen en de kruin dunt uit. Bij vrouwen treedt het haarverlies aanvankelijk op ter plaatse van de middenscheiding en breidt zich uit in alle richtingen. Vrouwen worden dus niet kaal zoals mannen, maar hun haar dunt uit over het gehele hoofd. De leeftijd waarop je kaal wordt is voornamelijk bepaald door erfelijkheid. Erfelijke kaalheid komt voor bij 80% van de mannen (18+ jaar) en bij 40% van de vrouwen (45+ jaar), maar ook op jongere leeftijd wordt dunner wordend haar gesignaleerd.

 

Bij erfelijke kaalheid wordt de groeifase van het haar verkort door het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Dit hormoon zorgt ervoor dat een haarcyclus niet 4-5 jaar duurt, maar soms slechts enkele maanden. Dit resulteert in dunne, ongezonde haren die te vroeg uitvallen. Na 20 wisselingen komt er geen nieuwe haar meer – je wordt nu echt dunbehaard.

Wat je hiertegen kunt doen?

 

Rem de aanmaak van DHT waardoor de haarzakjes weer gezond worden en weer gezonde haren gaan produceren.

Voedingssupplement TRIX Basic Alpha is speciaal ontwikkeld voor de preventie en behandeling van overmatige haaruitval door erfelijke kaalheid. De samenstelling van ingrediënten zorgt ervoor dat het haar ondersteund wordt bij een natuurlijk herstel na haaruitval. Voor resultaat raden wij een gebruik aan van minimaal 6 maanden. De wetenschappelijke literatuur vind je in de bijsluiter.

Trix Basic Alpha bij haaruitval in badkamer

Is TRIX Basic Alpha geschikt voor mij?

TRIX Basic Alpha is ook geschikt voor:

  • Vegetariërs

  • Veganisten

  • Personen met een lactose intolerantie

  • Personen met overgevoeligheid voor gluten

 

Dit product is niet op proefdieren getest.
Dit product kan worden gecombineerd met alle andere TRIX Basic producten.
De capsule is eenvoudig te openen zodat je de inhoud apart kunt innemen met bijvoorbeeld water. De capsules zijn 19×6 mm (normale afmeting).

Hoe te gebruiken?

Inhoud: 30 capsules per verpakking.

Eenmaal daags een capsule innemen met water.

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Buiten bereik van kinderen houden.

Niet gebruiken bij zwangerschap.

TRIX Basic is een voedingssupplement en moet niet worden gebruikt als vervanging van gevarieerde voeding.

Ingrediënten

Saw palmetto extract 15:1 - 150 mg

Saw palmetto is een natuurlijke stof die afkomstig is van de zaagpalm. Deze palm groeit voornamelijk in het Zuidoosten van de Verenigde Staten en is rijk aan plantaardige sterolen en vetzuren.

Biotine (vitamine B8, 400% ADH) - 0,2 mg

Het natuurlijke ingrediënt biotine ondersteunt een gezonde haargroei.

Proanthocyanidines - 100 mg

Proanthocyanidines zorgen voor een betere bloedtoevoer in de bloedvaten en onderdrukken de aanmaak van het eiwit dat bloedvaten vernauwt.

Tocopherolacetaat (vitamine E, 100% ADH) - 12 mg

Tocopherolacetaat (vitamine E) zorgt voor een betere bloedtoevoer in de hoofdhuid. De haarzakjes krijgen dan een optimale toevoer van bouwstoffen. Vitamine E helpt haaruitval voorkomen en verbetert de conditie van het haar.

Selenium (170% ADH) - 100 mcg

Selenium beschermt je lichaam tegen de vorming van schadelijke stoffen. Selenium draagt bij aan het onderhoud van normaal haar.

Melatonine - 250 mcg

Melatonine beïnvloedt de celdeling. De celdeling wordt bevorderd in aanwezigheid van voldoende melatonine. Melatonine staat bekend als een zeer sterk werkend antioxidant. Een (relatief) tekort aan melatonine kan de haargroei afremmen.

Overige

  • Vulstof: microkristallijne cellulose Ph Eur – 100 mg.

  • Stabilisator: siliciumdioxide – 4 mg.

  • Stabilisator: plantaardig magnesiumstearaat – 2 mg.

  • Capsule: hydroxypropylmethylcellulose (hpmc).

Haarcyclus verkort door DHT - Dunner haar

1. Groeifase

Dihydrotestosteron (DHT) wordt in het lichaam aangemaakt en hecht zich op receptoren van het haarzakje. De groeifase van de haar wordt hierdoor verkort van oorspronkelijke vier à vijf jaar tot slechts enkele maanden na diverse haarwisselingen.

2. Wisselfase

Het haarzakje met de oude haar wordt afgestoten. De bloedtoevoer naar deze haar vermindert doordat er een nieuw haarzakje met haar wordt gevormd. De oude haar komt nu minder diep in de hoofdhuid te zitten en is dan ook makkelijker los te trekken. De nieuwe haar is ook aangetast door DHT.

3. Uitvalfase

De oude haar wordt niet meer gevoed en zit als ‘dood materiaal’ op je hoofd. De nieuwe haar wordt nu gevoed en groeit. De oude haar wordt steeds verder de hoofdhuid uitgedrukt.

4. Uitvalfase

De oude haar valt uit. De nieuwe haar zit minder diep geworteld omdat deze is aangetast door DHT. Ook deze haar wordt weer vervangen door een nieuwe haar. De duur van deze haarcyclus is korter dan die van zijn voorganger. Na 5 à 10 cycli zijn de haren zeer dun en kort geworden.

*Deze haarcyclus vindt ongeveer 20x in een mensenleven plaats. De levensduur van iedere door DHT aangetaste haar vermindert van vier à vijf jaar naar slechts enkele maanden. Dit in tegenstelling tot een gezonde haar bij personen zonder erfelijke kaalheid.

Haarcyclus verkort door DHT - Dunner haar

TRIX Basis supplementen

Maak jij je zorgen over je haar?
Wij kunnen helpen!

Merk je dat je haar steeds dunner wordt? Verlies je meer haren dan normaal? Is je haargrens veranderd ten opzichte van vroeger? Maak je je zorgen over de afname van kwaliteit van je haar en wil je weten wat je kunt doen?
 

Onze dermatologen zijn experts op het gebied van haarproblemen.

Tijdens een consult wordt er een grondige diagnose gesteld en worden uitgebreid de behandelmogelijkheden met je besproken, samen met wat je daarvan kunt verwachten. We begrijpen dat haarverlies een emotionele impact kan hebben en ons team van professionals staat klaar om je te ondersteunen en de best mogelijke oplossingen te bieden.

Haaruitval bij vrouwen

Laat onze ervaren dermatoloog je helpen met een medische diagnose en effectief behandelplan voor jouw haarprobleem, zoals dunner wordend haar en haaruitval. Herstel je haar, identiteit en zelfvertrouwen! 

bottom of page