neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

Haaruitval door stress (telogeen effluvium)

Behandeling van haaruitval door stress

Telogeen effluvium (haaruitval door stress)

telogeeneffluviumHaaruitval kan een gevolg zijn van fysieke of psychische stress, zoals hoge koorts, infecties, bloedarmoede, een operatie, een ongeval, emotionele problemen, een streng dieet, alcoholmisbruik. Veel vrouwen gaan door een fase van telogeen effluvium na een bevalling. De haarwortel stopt met groeien en trekt zich versneld terug in de rustfase van de haargroeicyclus. De haren vallen meer en gemakkelijker uit dan ‘normaal’ bij het borstelen of bijvoorbeeld wanneer de handen door het haar worden gehaald.

Chronisch haaruitval door stress

De haren groeien meestal na circa zes maanden weer terug. In sommige gevallen is er sprake van een chronisch telogeen effluvium en houdt de overmatige haaruitval vele maanden tot zelfs jaren aan. Als u meer dan de gemiddelde 100 haren per dag verliest heeft u mogelijk te maken met een telogeen effluvium. U kunt het natuurlijk herstel van uw haren ondersteunen door uw gezonde, dagelijkse dieet aan te vullen met een voedingssupplement, bijvoorbeeld TrixBasic dat speciaal voor dit doel werd ontwikkeld.

Tijdens een consult bij de Intermedica Kliniek kan door een arts worden vastgesteld of uw haaruitval een telogeen effluvium is of dat de oorzaak elders gezocht moet worden. In alle gevallen hoort u een diagnose en doet de arts een behandelvoorstel.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.