top of page

Haaruitval door stress

Meer haaruitval na stress

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem dat wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder stress. Wanneer we blootgesteld worden aan intense stress, zowel fysiek als psychisch, kan dit een negatief effect hebben op onze haargroei. In de medische wereld wordt haarverlies als gevolg van stress ook wel telogeen effluvium genoemd. Mensen die hier last van hebben, kunnen dagelijks zo'n 150 tot 400 haren verliezen.


Stress verstoort de normale haargroeicyclus. Normaal gesproken groeit een haar gedurende vier tot vijf jaar voordat het uitvalt. Deze cyclus herhaalt zich ongeveer twintig keer in ons leven. Onder normale omstandigheden verliezen we zo'n 50 tot 100 haren per dag. Echter, wanneer we te maken hebben met een stressvolle situatie, kan dit patroon verstoord raken. Ons lichaam reageert op de stress door de haargroeicyclus te verstoren, waardoor haren eerder uitvallen dan normaal gesproken het geval zou zijn.

Waardoor heb je haaruitval bij stress?

Het is belangrijk om te begrijpen dat haarverlies als gevolg van stress meestal enkele maanden na de stressvolle gebeurtenis optreedt. Dit betekent dat de haaruitval die je nu ervaart mogelijk het gevolg is van een stressvolle gebeurtenis die je drie tot zes maanden geleden hebt meegemaakt. Het haar dat nu uitvalt, zijn meestal de haren die je eigenlijk pas volgende maand zou verliezen. Vaak zijn dit de langere haren, wat kan resulteren in een verhoogde hoeveelheid haren in je borstel of doucheputje. Dit kan op zijn beurt leiden tot nog meer stress en bezorgdheid. Haaruitval door stress komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.


Vrouwen en haaruitval door stress
Vrouwen en haaruitval door stress

Haaruitval door stress herstellen

Gelukkig zijn er maatregelen die je kunt nemen om haaruitval door stress te verminderen en het herstel van je haar te bevorderen. Een belangrijke factor is het voeden en ondersteunen van je haar met de juiste vitaminen en bouwstoffen. Het voedingssupplement TRIX Basic Beta is speciaal ontwikkeld door een team van specialisten en bevat natuurlijke bouwstoffen die het herstel van je haar ondersteunen en mogelijk versnellen. Dit supplement richt zich specifiek op haaruitval als gevolg van stress en bevat ingrediënten met wetenschappelijk bewezen effectiviteit voor het ondersteunen van een gezonde haargroei.

Wanneer mag je herstel van haaruitval bij stress verwachten?

Probeer te achterhalen wat de oorzaak van je stress is en waar mogelijk te werken aan verlichting van je stress. Als je TRIX Basic Beta regelmatig gebruikt, kun je na 3-6 maanden gebruik een merkbaar effect verwachten. De bijsluiter van het supplement bevat gedetailleerde informatie over de wetenschappelijke literatuur en studies die de effectiviteit ervan ondersteunen.

Ben je na zes maanden niet tevreden over het herstel, vraag dan het advies van een gespecialiseerde dermatoloog.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page