neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Mijn haar wordt dunner. Kan daaraan iets worden gedaan?

Bij iedereen wordt het haar na verloop van tijd dunner. Echter, als het haar binnen een relatief korte periode overmatig uitvalt, kunnen daarvoor over het algemeen twee oorzaken worden aangewezen.

Als de haren die uitvallen dik zijn en de lengte hebben van het kapsel is er mogelijk sprake van een telogeen effluvium. Door een gebeurtenis drie maanden vóór de start van de overmatige haaruitval worden de haren, die aan het einde van de groeifase zijn en op het punt staan te wisselen, massaal afgestoten. In feite is dit een natuurlijk proces en zal het haar zich in de loop van een jaar herstellen. Het herstel kan bespoedigd worden door gericht een voedingssupplement te gebruiken.

Als de uitgevallen haren overwegend dun en kort zijn, de hoofdhuid zichtbaar wordt, een verbrede middenscheiding ontstaat en/of de paardenstaart dunner wordt is er mogelijk sprake van een erfelijke oorzaak (alopecia androgenetica). Het haarverlies leidt tot blijvende kaalheid, maar kan worden afgeremd door diverse middelen.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.