neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Mijn haar groeit niet meer. Hoe komt dit en wat kan ik eraan doen?

Als het haar niet meer goed groeit, moet vastgesteld worden of de groeicyclus van alle haren eenmalig verkort is of dat een deel van de haren bij elke wisseling minder lengte krijgt.

Als de haardracht steeds weer korter wordt, de uitgevallen haren overwegend dun en kort zijn, de hoofdhuid zichtbaar wordt, een verbrede middenscheiding ontstaat en/of de paardenstaart dunner wordt is er mogelijk sprake van een erfelijke oorzaak (alopecia androgenetica). Het haarverlies leidt tot blijvende kaalheid. Haar dat is aangedaan (kort en dun) kan mogelijk behouden worden door het gebruik van een geneesmiddel. Een deskundig dermatoloog kan dit onderzoeken en diagnosticeren.

Door een ingrijpende behandeling, bijvoorbeeld chemotherapie, kan het gebeuren dat haren, die normaal 60 cm lang worden, nog maar een lengte van 20 cm of minder bereiken. De haren behouden dan deze lengte. Deze situatie behoeft geen behandeling.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.