neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Mijn haar “breekt af”. Hoe kan dit?

Bij de Intermedica Kliniek komen veel vrouwen die aangeven dat hun haar “afbreekt”. Bij nader onderzoek blijkt meestal dat zij tot deze conclusie komen omdat zij veel korte haren tussen de normale haren zien. Dan is het vaak zo dat deze haren niet zijn afgebroken maar simpelweg niet langer groeien voordat zij wisselen. En dat is een kenmerk van erfelijk bepaald haarverlies: het haar wordt dunner en het haarverlies is blijvend.

Een andere mogelijkheid is dat u veel van uw lange haren verliest zodat het aantal korte haren relatief is oververtegenwoordigd. Dit is niet waarschijnlijk want het overmatig verlies van lange haren zou u merken.

Er is een haarafwijking waarbij het haar afbreekt bij “knoopjes” in de haren. Deze knoopjes kun je soms voelen als je een haar tussen je vingers laat glijden. Het is een zeer zeldzame haarafwijking.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.