neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Hoe kan het haar klinisch beter worden, terwijl de DD’s afnemen?

Bij een controle-afspraak berekenen wij de dun/dik-ratio van uw haren op vastgestelde plaatsen op uw hoofd. Dit gebeurt tijdens de zogenaamde trichoscan.
Bij de berekening van de DD’s gaan we ervan uit dat de dikste haren op een locatie onaangedaan zijn door alopecia androgenetica. We nemen aan dat deze bij de behandeling niet dikker worden omdat zijn al de maximale dikte hebben. De som van de diameter van de drie dikste haren zetten we in de noemer van een DD. In de teller komt de som van de drie dunste haren. Als de breuk (DD) van jaar tot jaar groter wordt neemt de dikte van de dunste haren dus toe.
Deze redenering klopt niet als er in de gemeten regio’s geen haren zijn die onaangedaan zijn. De dikste haren op een lokatie worden dus ook dikker, waardoor de noemer inde DD’s ook groter wordt. De breuk (DD) blijft dan in de loop van de behandeling gelijk of wordt zelfs kleiner.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.