neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

Vrouwen en haaruitval

haaruitval door alopecia androgeneticaEen schrikbeeld voor vrouwen: dun haar en een kapsel waarbij de hoofdhuid door de haren heen schemert. Zeker na de overgang merken veel vrouwen dat hun haren niet langer de dikte hebben van vroeger. Hoewel er veel oorzaken zijn voor overmatig haarverlies (waarover wij hier op deze site uitgebreid informatie verstrekken) is bij vrouwen de meest voorkomende oorzaak van haaruitval alopecia androgenetica, de erfelijk bepaalde aandoening die circa 15% van alle vrouwen vóór de menopauze en 40% van alle vrouwen ouder dan 70 jaar treft.

Alopecia androgenetica (haaruitval met erfelijke oorzaak)

Waardoor wordt dit type overmatig haaruitval veroorzaakt?
Haarzakjes die gevoelig zijn voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) verkorten de levenscyclus van de haren. Een normale haargroeicyclus van een haar duurt vier tot zes jaar, maar wanneer je erfelijk belast bent kan dat onder invloed van DHT vier maanden tot één jaar zijn. (Wat is een normale haargroeicyclus? U leest het hier) Een haarzakje kan ongeveer 25 maal een haar produceren: wanneer de levenscyclus van elke haar ernstig verkort is onder invloed van een erfelijke gevoeligheid voor DHT, treedt dunning van de haren op: de haarzakjes produceren geen haren meer. Door dit proces op tijd te herkennen kunnen de haren in de resterende haarcycli behoed worden voor een versnelde levenscyclus.

Herkent u dit patroon van haarverlies: diffuse kaalheid over de gehele hoofdhuid, uw hoofdhuid schermt door of begint door te schemeren? Denkt u dat uw haaruitval te wijten is aan alopecia androgenetica?  Wat kan de Intermedica Kliniek voor u doen bij dit type haaruitval? De kliniek is een expertisecentrum voor de behandeling van haarziekten en haaraandoeningen, waar haarverlies er één van is. Een gespecialiseerd dermatoloog kan beoordelen wat de oorzaak is van uw haarverlies en adviseren over de behandeling.
Voorbeelden van vrouwelijke patiënten vindt u hier.
Wacht niet langer. Klik hier en

Andere oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Er zijn vele oorzaken voor haaruitval bij vrouwen. U leest op deze pagina meer over veel voorkomende oorzaken van haarverlies bij vrouwen.

 

Intermedica Kliniek

Kliniek voor dermatologie en trichologie
Onze diensten:

Haaruitval behandelen

Heeft u haaruitval, dunner wordend haar of bent u kalend?  De Interme

Lees verder

Mannen en haaruitval

Zeer veel mannen vertonen een klassiek patroon van erfelijke kaalheid:

Lees verder

Vrouwen en haaruitval

Een schrikbeeld voor vrouwen: dun haar en een kapsel waarbij de hoofdh

Lees verder

Trix Basic supplement

Lees verder

Trix Fibers camouflage

Trix Fibers – een product van Intermedica Kliniek Een snelle, ee

Lees verder

Haarwoordenboek

Klik op alfabet door ons `haarwoordenboek`. Komt uw woord niet voor? Z

Lees verder

Onze specialisten

De specialisten van de Intermedica Kliniek zijn u graag van dienst.
Om contact op te nemen kunt u hier klikken.

Quintus Swinkels

Dermatoloog

Lees verder

Sherief Janmohamed

Dermatoloog

Lees verder

Albert Gho

Arts

Lees verder

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.