neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

Wat kunt u verwachten bij Intermedica?

U kunt een afspraak maken voor een consult bij de Intermedica Kliniek in Boxmeer door contact op te nemen via deze website, telefonisch of per e-mail. Er zijn geen lange wachttijden, u kunt vrijwel altijd binnen twee weken terecht, ook op zaterdagen.
Een verwijsbrief van een (huis)arts is niet noodzakelijk, maar heeft wel gevolgen voor de vergoeding door uw zorgverzekeraar. Lees hier meer over de tarieven.

Trichoscan

Bij een eerste bezoek aan de Intermedica Kliniek wordt een trichoscan gemaakt van uw haren en haarwortels: dit is een fotometrische analyse waarbij de uitgangssituatie digitaal wordt vastgelegd: de dichtheid en dikte van haren wordt geteld, gemeten, geanalyseerd en beoordeeld in ons Imaging Laboratorium. 

Bloedonderzoek

Om tot een juiste diagnose en behandeling te komen van uw haaruitval wordt bloed afgenomen en meteen geanalyseerd. Op basis van uw ziektegeschiedenis en klinisch onderzoek wordt bepaald welke bloedwaardes er worden gemeten.

Consult met een dermatoloog

Nadat uw haarprobleem in kaart is gebracht volgt overleg met de arts-specialist. Er wordt met u besproken welke de behandelmogelijkheden er zijn en afhankelijk van deze adviezen kunt u in overleg besluiten wat voor u de beste vervolgprocedure is.

Een eerste bezoek bij de Intermedica Kliniek duurt ongeveer een uur. Na het consult krijgt u de foto´s mee en een afschrift van de onderzoeksresultaten.
U bezoekt de kliniek slechts éénmaal per jaar gedurende de eerste drie jaar.

Controle tijdens een herhaalconsult

Eén jaar na uw eerste consult wordt u opgeroepen voor een controle. U neemt dan zelf contact op om een afspraak te maken. Tijdens een herhaalconsult wordt op identieke wijze onderzoek verricht, waarna de opnamen met elkaar vergeleken worden met eerdere opnamen. Daarbij wordt het verloop van de behandeling zichtbaar. U bespreekt de effectiviteit van de behandeling en de vervolgstappen met de dermatoloog.

Begeleiding

De Intermedica Kliniek begeleidt u bij de medicatie, bij de vervolgonderzoeken, maar –mocht dat voor u van toepassing zijn – ook bij het vinden van een geschikt instituut voor haartransplantatie of een goed adres voor haarwerken.

Tarieven

De kosten van een eerste haarconsult bedragen 175 euro. De beantwoording van vragen over haaruitval, behandeling van klachten over haaruitval, tussentijdse bezoeken aan de kliniek en het voorschrijven van (herhaal)recepten is voor de duur van een jaar na de eerste bezoekdatum in het consulttarief inbegrepen.

Circa een jaar na inzetten van een behandeling tegen haaruitval volgt een controle-consult en worden de behandelresultaten (aan de hand van foto’s, haardikte- en haardichtheidsmeting) vergeleken met de situatie ten tijde van het eerste bezoek. De kosten van een haaruitval controle-consult bedragen 175 euro.
U kunt pinnen. Ook contante betalingen worden geaccepteerd. Vanzelfsprekend ontvangt u een betalingsbewijs.

Kosten van geneesmiddelen die naar aanleiding van een consult bij de Intermedica Kliniek worden voorgeschreven zijn uiteraard niet inbegrepen in de consultkosten.

U vindt hier een overzicht van de opbouw in de kosten van medisch specialistische verrichtingen in 2022 (in PDF).

Vergoeding door de ziektekostenverzekeraar

Uw zorgverzekeraar is verplicht een deel van de kosten voor de behandelingen te vergoeden wanneer u door uw huisarts of medisch specialist bent verwezen, op basis van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet.
Wilt u zekerheid over de restvergoeding voordat u een afspraak bij de kliniek maakt, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar.
Op basis van onderstaande codes kan worden nagegaan of het consult binnen uw aanvullende zorgpakket valt.

AGB-code Intermedica Kliniek Boxmeer: 22.220300
Declaratiecode: 15C632 haar-en nagelafwijkingen/licht ambulant
Zorgactiviteitcode: 190011
Zorgproduct: 120701027

Intermedica Kliniek

Kliniek voor dermatologie en trichologie
Onze diensten:

Haaruitval behandelen

Heeft u haaruitval, dunner wordend haar of bent u kalend?  De Interme

Lees verder

Mannen en haaruitval

Zeer veel mannen vertonen een klassiek patroon van erfelijke kaalheid:

Lees verder

Vrouwen en haaruitval

Een schrikbeeld voor vrouwen: dun haar en een kapsel waarbij de hoofdh

Lees verder

Trix Basic supplement

Lees verder

Trix Fibers camouflage

Trix Fibers – een product van Intermedica Kliniek Een snelle, ee

Lees verder

Haarwoordenboek

Klik op alfabet door ons `haarwoordenboek`. Komt uw woord niet voor? Z

Lees verder

Onze specialisten

De specialisten van de Intermedica Kliniek zijn u graag van dienst.
Om contact op te nemen kunt u hier klikken.

Quintus Swinkels

Dermatoloog

Lees verder

Sherief Janmohamed

Dermatoloog

Lees verder

Albert Gho

Arts

Lees verder

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.