neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

Schimmelnagels

Verstopt u uw voeten vanwege schimmelnagels of kalknagels?

Veel jongeren en volwassenen hebben last van schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd. De wetenschappelijke term voor schimmelnagels is “onychomycose”. Schimmelnagels zijn moeilijk zelf te behandelen met middelen die bij de drogist verkrijgbaar zijn.

Waaruit bestaat de behandeling van een schimmelnagel?

Voor een blijvend resultaat wordt onychomycose bij de Intermedica kliniek behandeld door middel van een nieuwe lasertechniek, soms in combinatie met een geneesmiddel. Dit voor het menselijk oog onzichtbare laserlicht (met een golflengte van 1064 nm) wordt op de nagelriem en de nagel zelf gericht. De schimmelkolonie, die zich direct onder de nagel en deels ook onder de nagelriem bevindt, wordt tot een temperatuur van zo’n 45 graden verwarmd. De schimmelkolonie overleeft deze temperaturen niet en wordt gedood. Omdat de nagel niet snel groeit duurt het natuurlijk even voordat de eerste schone uitgroei van de nieuwe nagel te zien kan zijn: meestal is dit na 8 weken.

Onychomycose is een schimmelinfectie van de nagel en de meest voorkomende aandoening van de nagel. Onychomycose veroorzaakt een verkleuring en vervorming van de nagel die ook kalknagel wordt genoemd.

Bij een uitgebreide aandoening (meer dan vier nagels) wordt de behandeling vaak gestart met het voorschrijven van een geneesmiddel. Daarnaast worden de aangetaste nagels gelaserd. Deze laserbehandeling duurt ongeveer vier minuten per nagel.

Wat zijn de kosten en wordt het vergoed?

Het tarief voor de behandeling van schimmelnagels is € 165 voor de totale behandeling, gedurende 1 jaar.  Het consult, de diagnostiek en de behandeling zijn inbegrepen in dit tarief. Wanneer u een verwijzing van uw huisarts naar de dermatoloog meebrengt wordt de behandeling grotendeels vergoed door uw zorgverzekeraar. Soms is één behandeling al voldoende, maar meestal zijn twee tot drie behandelingen over een periode van maximaal 9 maanden nodig om de schimmel afdoende te bestrijden en de nagel een kans te geven weer schoon en nieuw uit te groeien.

 

Intermedica Kliniek

Kliniek voor dermatologie en trichologie
Onze diensten:

Haaruitval behandelen

Heeft u haaruitval, dunner wordend haar of bent u kalend?  De Interme

Lees verder

Mannen en haaruitval

Zeer veel mannen vertonen een klassiek patroon van erfelijke kaalheid:

Lees verder

Vrouwen en haaruitval

Een schrikbeeld voor vrouwen: dun haar en een kapsel waarbij de hoofdh

Lees verder

Trix Basic supplement

Lees verder
Behandeling van schimmelnagels of onychomycose bij de Intermedica Kliniek te Boxmeer

Schimmel(kalk)nagels

Veel jongeren en volwassenen hebben last van schimmelnagels, ook wel k

Lees verder

Trix Fibers camouflage

Trix Fibers – een product van Intermedica Kliniek Een snelle, ee

Lees verder

Haarwoordenboek

Klik op alfabet door ons `haarwoordenboek`. Komt uw woord niet voor? Z

Lees verder

Onze specialisten

De specialisten van de Intermedica Kliniek zijn u graag van dienst.
Om contact op te nemen kunt u hier klikken.

Ids Boersma

Dermatoloog

Lees verder

Quintus Swinkels

Dermatoloog

Lees verder

Sherief Janmohamed

Dermatoloog

Lees verder

Albert Gho

Arts

Lees verder

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.