neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

Haarwerken

Natuurlijke, moderne haarwerken geheel naar wens gemaakt

HaarwerkenBoxmeerMet een haarwerk weer mooi vol haar

Wanneer je om medische of cosmetische redenen aan een haarwerk denkt, is het best een grote stap om daarvoor een eerste afspraak te maken. Wat kun je verwachten van een pruik, haarstukje of toupet? Wat zijn de mogelijkheden, bijvoorbeeld qua materialen, kleuren en hoe bevestig je een haaraanvulling zodanig dat deze comfortabel is bij een actieve lifestyle. Je wilt per slot van rekening kunnen fietsen, zwemmen, slapen etc met een haarwerk waar je je geen zorgen over hoeft maken.

Onze specialisten nemen de tijd om je te adviseren over alle mogelijkheden. Je kunt denken aan pruiken, toupets, haaraanvullingen, haar-extensions en haarstukjes. Ook voor de bevestiging zijn er vele opties: zo zijn er soorten die je vastmaakt met clips, maar ook haarwerken die onzichtbaar bevestigd worden en iedere vier tot zes weken verwijderd en opnieuw bevestigd worden.

Moderne haarwerken zijn gemaakt van materialen die zo mooi dun en transparant zijn dat ze nagenoeg onzichtbaar zijn. Niemand hoeft te weten waarom jouw haar altijd zo goed zit!

Wat kost een mooi haarwerk?

Op deze vraag is niet meteen een antwoord te geven. De prijs van een haarwerk is afhankelijk van bijvoorbeeld lengte, haarkwaliteit, basismateriaal en afmeting. We helpen je graag door -na een uitgebreid, vrijblijvend en kosteloos intakegesprek- een voorstel te maken waarbij we meerdere opties kunnen geven.

ILHaarwerken  is aangesloten bij de sectie Haarwerken van de ANKO:  De Algemene Nederlandse Kappersorganisatie.

De zorgverzekeraar vergoedt

Elke zorgverzekering vergoedt in 2020 een basisbedrag van € 443,00 per jaar, bij de aankoop van een haarwerk op basis van een machtiging die door een huisarts of medisch specialist kan worden afgegeven. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, heb je als verzekerde wellicht recht op meer vergoeding. Wanneer het haarwerk duurder is dan de vergoeding, dan komt dat bedrag voor rekening van de verzekerde. IL Haarwerken kan de factuur rechtstreeks naar de zorgverzekeraar sturen.

Met het lidmaatschap van de ANKO voldoet IL Haarwerken aan de voorwaarden voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

ILHaarwerken is erkend onder AGB code 76088984, ANKO certificaat nummer 602895.

Welke soorten haarwerken zijn er?

Maatwerk- en confectie-haarwerken (pruiken)

MaatwerkHaarwerkDe meeste producenten van haarwerken voeren een ruime collectie ‘confectie’ of ‘semi-maatwerk’ haarwerken in vele modellen, materialen, maten en kleuren. Elk haarwerk wordt zeer zorgvuldig aangemeten en precies op maat besteld. De contourlijn van het haarwerk wordt aangepast aan de vorm van de schedel en wordt gevormd naar de natuurlijke contourlijn. Veelal sluit een dergelijk haarwerk daarom heel goed aan bij de wens, zeker wanneer dit van echt haar gemaakt is. Uiteraard wordt het haarwerk geheel naar wens geknipt, gekleurd en gestyled.
Wanneer je besluit een haarwerk aan te schaffen, dan word je natuurlijk geïnstrueerd in het gebruik en onderhoud van het haarwerk.

De voordelen van een confectiehaarwerk

Omdat een confectie-haarwerk uit voorraad geleverd kan worden, is een levertijd van enkele werkdagen mogelijk.
Wanneer je snel of voor een relatief korte periode een haarwerk nodig hebt is de wachttijd kort.
Een haarwerk kan gereserveerd worden voor een periode van minimaal drie tot maximaal zes weken.

De nadelen van een confectiehaarwerk

In het dragen is een confectiehaarwerk iets minder comfortabel dan een haarwerk op maat.

Een synthetisch haarwerk ziet er minder natuurlijk uit dan een haarwerk van echt haar.

Haarwerken op maat

Haarwerken op maat worden ook wel ‘custom made’ genoemd: het is een persoonlijk, op de maat van de drager gemaakt haarwerk.
Custom made haarwerken zijn leverbaar in elke gewenste haarkwaliteit.
Een haarwerk op maat kan het gehele hoofd of een deel ervan bedekken, maar ook geïntegreerd worden in het bestaande haar, als aanvulling.
Een maathaarwerk hoeft niet veel duurder te zijn dan een semi-maatwerk-haarwerk. Onze haarwerkspecialisten kunnen in een intakegesprek laten zien wat de mogelijkheden zijn en aan welke prijs je moet denken bij de aanschaf van een custom-made.
Wanneer je besluit een haarwerk aan te schaffen, dan word je uiteraard uitgebreid en persoonlijk geïnstrueerd in het gebruik en onderhoud ervan.

De voordelen van een haarwerk op maat

Geeft een zeer natuurlijk resultaat, is aangenaam om te dragen vanwege de perfecte pasvorm.

De nadelen van een haarwerk op maat

De levering van een haarwerk op maat neemt veel meer tijd in beslag dan van een confectie-haarwerk. De indicatie van de levertijd van een haarwerk op maat is circa zes weken.

Opbouw en materialen

haarwerk-knopenDe basis: het ‘montuur’
De basis van een haarwerk wordt ‘montuur’ genoemd. Dit is een zeer dunne folie (0,1 – 0,5 mm) in de kleur van de hoofdhuid. Er zijn folies van diverse materialen: polyurethaan, skinfolie, monofilament of ragfijne transparante tule. De keuze van het materiaal bepaalt onder andere de zichtbaarheid van de montuur en het gewicht van het uiteindelijke haarwerk. De conditie van de hoofdhuid, allergieën of hoofdhuidproblemen bepalen mede de keus voor een materiaal voor het montuur. Bij hoofdhuidproblemen wordt uiteraard de expertise van de dermatoloog betrokken.

Soorten haar
Echt haar
Natuurlijk haar kan onderverdeeld worden in Europees haar, Mongoloïde (Chinees en Indo) haar en negroïde haar. Europees haar is door de structuur en dikte het beste te verwerken in een haarwerk. De meeste kappersbehandelingen zoals kleuren en föhnen kunnen probleemloos worden toegepast. Hele lange lengtes echt haar en grijs haar is  moeilijk verkrijgbaar en kan daarom erg kostbaar zijn.

Synthetisch haar
Synthetisch haar is er in vele soorten met elk specifieke eigenschappen. De kwaliteit van een synthetisch haarwerk kan zo mooi zijn dat het niet van echt haar te onderscheiden is. Synthetisch haar is bovendien verkrijgbaar in elke gewenste lengte, dikte en kleur.
Pruiken van synthetische haar zijn gemakkelijk in model brengen. Dit kan een prettige eigenschap zijn als je je bijvoorbeeld door ziekte minder fit voelt en onderhoud een behoorlijke belasting is.

Methode van knopen
De methode van knopen bepaalt mede de haardichtheid (het aantal haren per vierkante centimeter). De keuze van de juiste haardichtheid bepaalt hoe natuurlijk het effect wordt.

Een afspraak maken

Een eerste afspraak is altijd mogelijk binnen vijf werkdagen. Een oriënterend gesprek is kosteloos. We bespreken wat de wensen en verwachtingen zijn. De voor- en nadelen, de mogelijkheden en de eventuele problemen komen aan bod. Een arts van de Intermedica kliniek kan betrokken bij deze fase om eventuele onderliggende medische oorzaken vast te stellen.
Je kunt rustig nadenken over de beslissing om over te gaan tot een haarwerk. Een offerte voor een haarwerk is uiteraard geheel vrijblijvend.

Wanneer je hebt besloten een haarwerk te willen dragen, dan zal een keuze gemaakt moeten worden over model, kleur, type haar en andere eigenschappen van het haarwerk. Afhankelijk van het gekozen haarwerk is er enige wachttijd voordat het haarwerk voor het eerst geplaatst en gestyled wordt. Daaronder valt coupe-knippen, kleur- en maataanpassingen. Dit alles altijd in nauw overleg!

Bel met de kliniek voor een afspraak of maak gebruik van de contactpagina.

Nazorg

Elk haarwerk wordt geleverd met een garantie van één jaar. De garantie wordt alleen verstrekt wanneer het haarwerk verzorgd is volgens de nazorg-instructies. Wanneer er tijdens het gebruik veranderingen optreden in het haarwerk of de hechting ervan kun je contact opnemen met IL haarwerken.

Gebruik en onderhoud

Instructie voor het opzetten van een haardeel met klemmetjes
U legt het haardeelop de kop met de voorkant naar u toe. Haarklemmetjes dienen in deze fase geopend te zijn.
Pak de achterkant met twee handen vast en plaats het op het hoofd en trek het vervolgens naar achteren.
Hierna sluit u de haarklemmetjes.
Uw natuurlijke haargrens ligt ongeveer ter breedte van vier vingers op uw voorhoofd:  daar begint ook de voorkant wanneer het een complete pruik betreft. Heren: controleer of de bakkebaarden op gelijke hoogte zitten.
Aan de zijkanten voor de oren zit mogelijk een balein, deze moeten beide op gelijke hoogte van elkaar zitten, zodat u weet dat het haarwerk recht zit. Haal vervolgens uw wijsvinger langs nekpartij zodat er geen haren onder de achterrand blijven zitten.
Wenst u het kapsel te veranderen, maakt u dan de pruik vochtig door middel van een plantenspuit met water of conditionerspray waarna u het in model brengt. Kam uw pruik niet te veel, dit zorgt ervoor dat het model erg plat kan gaan zitten. Gebruik zoveel mogelijk uw handen met modelleren. Bij het afzetten opent u de haarklemmetjes en trekt u voorzichtig het haarstuk van uw hoofd van achter naar voren en zet het hierna op de daarvoor bestemde standaard.

Onderhoud van uw haarwerk
Om lang plezier van uw haarwerk te hebben adviseren wij u om het haarwerk elke dag goed doorborstelen of uitschudden. Het is raadzaam (maar niet noodzakelijk) om het haarwerk 1x per 3 maanden te laten behandelen in de kapsalon. Voordat u het haarwerk gaat dragen deze goed opschudden, voorzichtig doorborstelen en daarna met uw vingers in model brengen.

Om de glans en elasticiteit van de vezel te behouden dient u het haarwerk regelmatig te behandelen met een passende shampoo, balsem en conditionerspray. Nevel op een afstand van ongeveer 30 cm de conditionerspray gelijkmatig over uw haarwerken breng het in model.
Een haarwerk niet in natte toestand borstelen.

Borstel een droog haarwerk met een antistatische borstel en gebruik uw vingers om een zo natuurlijk mogelijk effect te krijgen. U kunt alcoholvrije gel gebruiken.

U kunt het haarwerk niet ophouden in bed. Zet het haarwerk op de standaard en laat het goed ventileren.

Reinigen van het haarwerk
Borstel het haarwerk voorzichtig door.  Maak een sopje van ca. 1 liter lauw water en 20 ml shampoo. Laat het haarwerk 15 tot 20 minuten in het sopje weken en spoel het daarna grondig uit onder de lauwe kraan. Maak een nieuw sopje van balsam nabehandeling en leg het haarwerk daar 5 minuten in. Daarna niet uitspoelen. Schud het haarwerk uit en plaats het op de standaard. Spray er vervolgens een beetje conditioner op en laat het vervolgens drogen.

Overige instructies
Een pruik gemaakt van een synthetische vezel kan absoluut niet tegen hitte.

Bij extreem zonlicht kunt u het verkleuren van het haarwerk zoveel mogelijk voorkomen door de vezel met een conditioner of UV-spray te beschermen.
Als u het prettig vindt kunt u na een aantal weken een afspraak maken voor een controle.

Wilt u deze informatie printen? Download dan hier een PDF.

Klachtenprocedure

Hoewel wij ons uiterste best doen om u naar volle tevredenheid van dienst te zijn, kan het voorkomen dat u over onze diensten of producten niet tevreden bent.  U kunt uw klacht schriftelijk aan ons kenbaar maken, per brief of e-mail. Uw klacht wordt zo snel mogelijk met u besproken en gezamenlijk wordt naar een snelle oplossing gestreefd.

Heeft u een klacht waar u met ons niet uit komt, dan kunt u bij de Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken (SGC) terecht.
Het doel van deze commissie is om geschillen tussen consumenten en leveranciers op een goede, snelle en eenvoudige manier op te lossen. De Geschillencommissie is erkend door de overheid waardoor een betrouwbare procedure en objectieve beslissingen gewaarborgd zijn.

De klachtenprocedure is daarom als volgt:
1. U dient uw klacht schriftelijk dan wel digitaal bij IL Haarwerken in.
2. IL Haarwerken onderzoekt uw klacht. IL Haarwerken zal eventuele tekortkomingen zo mogelijk herstellen binnen een redelijke termijn, tenzij zulks in verband met de omstandigheden in redelijkheid niet kan worden gevergd.
3. Als de klacht niet in onderling overleg naar tevredenheid kan worden opgelost, ontstaat een geschil dat kan worden voorgelegd aan de Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken (SGC)

Wilt u een klacht indienen?
Download hier het formulier Klachtenprocedure

Gedragscode IL Haarwerken

Gedragscode Haarwerkspecialisten | IL Haarwerken
1. IL Haarwerken houdt altijd en op de eerste plaats rekening met het welzijn van de klant.

2. IL Haarwerken beveelt alleen die technieken, producten en/of dienstverlening aan, die op dat moment het meest bevorderlijk zijn voor de oplossing van het haarprobleem van de betreffende klant.
Als IL Haarwerken geen adequate oplossing heeft, dan zal verwijzing naar een andere haarwerkbedrijf plaatsvinden.

3. IL Haarwerken heeft de verantwoording om zich zodanig te gedragen ten opzichte van klanten, andere haarwerkbedrijven, betrokken instanties/instellingen en de media, dat er respect wordt geoogst voor haar vak.

4. IL Haarwerken zal volledig integer en toegewijd zijn met informatie, producten en dienstverlening naar de klanten, andere haarwerkbedrijven, betrokken instanties/instellingen en de media toe.

5. IL Haarwerken handhaaft in de publiciteit, betreffende de media, de waarheid en de integriteit, zodat te allen tijde het willens en wetens verstrekken van misleidende informatie niet voor zal voorkomen.

6. IL Haarwerken gebruikt in de communicatie met klanten, andere haarwerkers, betrokken instanties/instellingen en de media geen termen die nadelig zijn voor ANKO en ANKO Sectie Haarwerken.

7. IL Haarwerken garandeert dat behandeling, dienstverlening en nazorg voor de klanten altijd mogelijk is tijdens de reguliere werktijden.

8. IL Haarwerken draagt er zorg voor, dat tijdens het uitoefenen van hun beroep alles conform het gestelde in de Statuten en Huishoudelijk Reglement van ANKO en ANKO Sectie Haarwerken verloopt.

9. IL Haarwerken draagt er zorg voor, dat zij volledig op de hoogte is van alle technische ontwikkelingen binnen het beroep.

10. IL Haarwerken is zelf verantwoordelijk voor het bepalen van de prijs van te leveren producten en diensten.
Het is verboden onderlinge prijsafspraken te maken.

11. IL Haarwerken geeft geen vertrouwelijke informatie over klanten door aan derden, behalve wanneer wettelijke vereisten anders voorschrijven, dan wel klanten daar zelf om vragen.

12. IL Haarwerken beschermt en respecteert het recht op privacy van de klanten.

13. IL Haarwerken draagt er zorg voor, dat alle relevante declaraties van klanten bij elke zorgverzekeraar met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en adequaatheid kunnen worden ingediend en afgehandeld.

Wilt u deze informatie printen? Download hier een PDF.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.