neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

Wat gebeurt er tijdens een haarconsult?

Tijdens een eerste bezoek wordt u ontvangen door een van onze medewerkers. Hij of zij zal u vragen naar de vragenlijst die u per post of e-mail zult hebben ontvangen. Aan de hand van deze vragenlijst wordt een electronisch patiëntendossier (EPD) voorbereid. Hierna volgt een intake-gesprek waarbij de vragenlijst als leidraad gebruikt wordt. Tijdens dit intake-gesprek wordt een aantal foto’s van uw haar gemaakt, deze vormen de basis voor een haartelling en vaststelling van de haarstatus.

Vervolgens wordt een bloedmonster afgenomen voor onderzoek naar uw algemene gezondheid en oorzaken van haarafwijkingen. Hierbij wordt gemeten: GPT (leverfunctie), glucose (suiker), creatinine (nierfunctie), hemoglobine (ijzer) en cholesterol. Het EPD wordt na analyse aangevuld met de bevindingen.

U consulteert in het tweede deel van uw bezoek een arts of dermatoloog. Deze kan hierbij een aanvullend lichamelijk onderzoek van het hoofd doen en zal zijn/haar diagnose met u bespreken. Indien mogelijk zal de arts een behandeladvies geven en geneesmiddelen voorschrijven. Indien mogelijk en gewenst krijgt u een verwijsadvies.

Bij uw vertrek ontvangt u van de receptionist o.a. informatie over voorgeschreven geneesmiddelen, een mapje met een afdruk van de foto’s die zijn gemaakt, een brief aan uw huisarts en de nota van het consult.

De totale duur van een eerste consult bedraagt circa 1 tot anderhalf uur

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.