neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Wordt een haar die uitvalt vervangen door een nieuwe haar?

Elk haarzakje kan ongeveer twintig keer een nieuwe haar produceren.
Een rekenvoorbeeld:
Als een haar vijf jaar doorgroeit (en dus ongeveer 50 cm lang kan worden voordat deze wisselt) zijn er bij u op 45-jarige leeftijd nog maar 9 haarkiemen verbruikt. De haarzakjes kunnen dus nog 11 haren produceren. Dat betekent dat de haren, die nu uitvallen, allemaal weer worden vervangen door nieuwe. Het duurt ongeveer drie maanden voordat de opvolger door de huid naar buiten komt. De haar groeit ongeveer 1 cm per maand, zodat het vanaf de doorbraak nog een jaar duurt voordat de haar weer op lengte komt.

Dit geldt niet voor de extreem korte haartjes (kleiner dan 1 cm) die ontstaan bij een aandoening als alopecia androgenetica. Bij deze aandoening is de levenscyclus van een haar sterk verkort en worden haren sneller gewisseld. Wanneer veel haarzakjes alle haarkiemen hebben verbruikt zult u dat merken aan een dunnere haardos. Bepaalde geneesmiddelen, zoals finasteride en dutasteride, kunnen ervoor zorgen dat de haren een ‘normale’ levenscyclus krijgen.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.