neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Wat kan ik tegen roos doen?

Roos wordt veroorzaakt door een gist, een soort schimmel. Gistpartikels proberen de huid binnen te dringen en de hoofdhuid reageert met een schilfering.
Ketoconazol verwijdert de gisten. U combineert dit middel altijd met een anti-roosshampoo. Na het gebruik van de anti-roosshampoo brengt u het tien minuten aan op de hoofdhuid.
De eerste week gebruikt u het driemaal
De tweede week gebruikt u het tweemaal, en éénmaal wast u het haar met een anti-roosshampoo
De derde week gebruikt u het éénmaal, en wast u het haar tweemaal met een anti-roosshampoo.

Daarna driemaal per week de haren wassen met een goede anti-roosshampoo. Let er daarbij op dat de shampoo minimaal vijf minuten op de hoofdhuid aanwezig is. Hoe langer het contact met de hoofdhuid hoe beter de werking tegen roos.
Als er ook maar een paar gistpartikels overblijven, kunnen deze zich weer gaan vermenigvuldigen en komt de roos terug. Daarom doet u er goed aan om het wassen van de haren met de antiroos shampoo minstens een half jaar, liever nog langer volhouden om alle gisten te verwijderen. Ook is er een kans op herinfectie vanuit hoofddeksels, kammen, klemmetjes, e.d.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.