neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Wat is het verschil in werking tussen dutasteride en cyproteronacetaat?

Haarverlies door alopecia androgenetica ontstaat door verkleining van de haarzakjes door het hormoon DHT. Dit verbindt zich met receptoren op de haarzakjes. Dutasteride is werkzaam door remming van het hormoon DHT: minder DHT betekent dat er minder DHT op de receptoren van de haarzakjes kan gaan zitten.
Cyproteronacetaat is een stof die ook op de receptoren gaat zitten. Als een receptorplaats bezet is met cyproteronacetaat kan het DHT er niet meer bij.
De werking van dutasteride is vrij absoluut: er is vrijwel geen DHT meer en dus stopt het haarverlies. Cyproteronacetaat moet zijn werk verrichten in competitie met DHT: beide vechten om een plek op de receptoren. Omdat de meeste receptorplaatsen al met DHT zijn bezet bij de start van de behandeling met cyproteronacetaat is deze laatste in het nadeel. De werking van cyproteronacetaat is dus onvolledig: het verlies aan haren wordt wel afgeremd, niet gestopt.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.