neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Wat is de relatie tussen testosteron, DHT en erfelijke kaalheid?

Er is geen relatie tussen de hoeveelheid testosteron in het bloed en het ontstaan van alopecia androgenetica. Het maakt niet uit of er veel of weinig testosteron in het bloed zit.
Alopecia androgenetica leidt tot haarverlies omdat iemand door erfelijkheid (vastgelegd in de genen) receptoren voor het dihydrotestosteron (DHT), dus NIET voor het testosteron, op de haarzakjes aanlegt. Deze receptoren trekken het DHT, aangemaakt in de hoofdhuid, aan en doen de haarzakjes krimpen. De kleinere haarzakjes produceren dan nog alleen maar kleine, dunne haren die ook nog sneller wisselen. Als een haarzakje op deze manier ongeveer 20 haarwisselingen heeft doorgemaakt is het uitgeput en komt er geen nieuwe haar meer. Zo ontstaat een kale plek.
Het heeft ook geen enkele zin om bij een klinische diagnose van alopecia androgenetica het testosteron of het DHT in het bloed te bepalen.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.