neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Waarom wordt het ijzer niet meer gemeten bij een controle-onderzoek?

Bij alle personen die naar de kliniek komen met als klacht “haarverlies” of “overmatige haaruitval” wordt gecontroleerd of ijzergebrek een mogelijke oorzaak is. Dit wordt bepaald aan de hand van de meting van de hemoglobine in het bloed. Als de hemoglobine te laag is schrijven wordt meestal ijzer voorgeschreven. Als de hemoglobine goed is kan ijzergebrek geen oorzaak zijn van het haarverlies. Indien vervolgens een andere oorzaak van het haarverlies wordt vastgesteld, zoals alopecia androgenetica, wordt het hemoglobine bij een controleonderzoek niet meer bepaald.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.