neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Waarom heb ik na drie maanden finasteride/dutasteride nog steeds haaruitval?

Als een haar vandaag uitvalt is deze vier maanden geleden afgestoten door het haarzakje. Een eerste effect van de behandeling kunt u dus ook pas vanaf vier maanden verwachten. Dat betekent niet dat er na vier maanden geen sprake meer is van overmatig haarverlies: de werking komt langzaam op gang en kan zes maanden, soms zelfs twee jaar duren.
Belangrijk is te weten dat elke haar die uitvalt altijd een opvolger krijgt. U kunt van een telogeen effluvium dus nooit kaal worden. Wel kunt u tijdelijk wat dunner haar krijgen omdat de nieuwe haren, die dagelijks doorbreken, erg kort zijn en eerst op lengte moeten komen om dit te merken.
De supplementen/geneesmiddelen die wij u voorschrijven (Trix Basic Alpha en Beta, finasteride, dutasteride) werken alleen tegen haaruitval door telogeen effluvium/erfelijke kaalheid.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.