neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Waardoor kan haarpijn worden veroorzaakt?

Haarpijn kan diverse oorzaken hebben. Allereerst kan het komen doordat haarzakjes massaal kleiner worden. De krimp veroorzaakt dan de pijn. Dit is een veel voorkomend probleem bij erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Een behandeling met een DHT-remmer, waardoor het krimpen van de haarzakjes stopt, kan dan een oplossing van het probleem vormen.
Een tweede oorzaak is een oppervlakkige ontsteking of irritatie van de huid. Dit kan een gist zijn (seborrhoisch eczeem, dat roos veroorzaakt) of een bacterie. Door het aanbrengen van een corticosteroïd crème kan de pijn worden verminderd.
In mindere mate komt haarpijn voor als symptoom bij een auto-immuunziekte. Dit is een afwijking van het afweersysteem waardoor haarzakjes worden aangevallen alsof het lichaamsvreemde stoffen zijn. De behandeling hiervan kan de pijn doen afnemen.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.