neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Op welke manieren kunnen de Diane-, Yasmin- en Yaz-pil de haargroei bevorderen?

De Diane-, Yasmin- en Yazpil bevatten een stof (niet het hormoon) met anti-androgene eigenschappen. De activiteit van het hormoon dihydrotestosteron (DHT) wordt daardoor onderdrukt waardoor u minder snel dun en kaal wordt, als er bij u sprake is van alopecia androgenetica. Deze erfelijke vorm van kaalheid berust namelijk op een verhoogde gevoeligheid van de haarzakjes voor het DHT. Onder invloed van DHT worden de haarzakjes verkleind en verdwijnen uiteindelijk.
De Diane-, Yasmin- en Yazpil vertragen dit proces en als u ermee stop zal het haarverlies weer wat kunnen toenemen. Bij alopecia androgenetica zijn de geneesmiddelen finasteride en dutasteride ook bij vrouwen echter veel effectiever dan de Yasminpil.

Mocht het voor u niet duidelijk zijn of bij u het haarverlies wordt veroorzaakt door alopecia androgenetica, is het aan te raden om een afspraak te maken voor een haaronderzoek.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.