neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Mijn partner is zwanger en ik gebruik finasteride/dutasteride. Loopt de baby een risico?

Finasteride of dutasteride kan bij gebruik door de man alleen invloed hebben op het ongeboren kind als dit in het lichaam van het ongeboren kind komt. Allereerst moet de finasteride of dutasteride vanuit de man bij de moeder in het lichaam komen (bijvoorbeeld via zoenen of via het sperma). Vervolgens wordt deze extreem kleine hoeveelheid verdeeld over het lichaam van de moeder, dit is een niet-meetbare concentratie. Een klein deel daarvan komt in het bloed van de moeder, dat ook door de placenta stroomt. Vanuit dit bloed zou dan weer een klein deel bij het ongeboren kind kunnen komen. Deze hoeveelheid is zo klein dat een probleem in de ontwikkeling van het kind extreem klein is.
Omdat van officiële zijde wordt geadviseerd om geen finasteride of dutasteride te gebruiken bij een zwangerschap kunt u bij het vrijen tijdens de zwangerschap een condoom gebruiken.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.