neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Kan ik haaruitval hebben door teveel stress?

Haaruitval door stress komt zowel bij vrouwen als bij mannen veel voor. Dit wordt een telogeen effluvium genoemd. Een telogeen effluvium kan een gevolg zijn van fysieke of psychische stress, zoals hoge koorts, infecties, bloedarmoede, een operatie, een ongeval, emotionele problemen, een streng dieet, alcoholmisbruik en verblijf in een extreem warm land. Veel vrouwen gaan door een fase van telogeen effluvium na een bevalling.
Bij een telogeen effluvium stopt een haar met groeien en trekt zich versneld terug in een rustfase. De haren vallen meer en gemakkelijker uit dan ‘normaal’ bij het borstelen of bijvoorbeeld wanneer de handen door het haar worden gehaald.
De haren groeien altijd na ca. zes maanden weer terug. In sommige gevallen is er sprake van een chronisch telogeen effluvium en houdt de overmatige haaruitval vele maanden tot zelfs jaren aan. Als u meer dan de gemiddelde 100 haren per dag verliest heeft u mogelijk te maken met een telogeen effluvium. U kunt het natuurlijk herstel van de haren ondersteunen door uw gezonde, dagelijkse dieet aan te vullen met een voedingssupplement. Onze deskundigen helpen u graag bij uw keuze. U kunt voor persoonlij advies contact opnemen via e-mail (info@intermedica.nl) en via het contactformulier.

Overmatig haaruitval kan een onschuldig en omkeerbaar proces zijn. Het kan echter ook worden veroorzaakt door een medisch probleem. Neemt u contact op als u twijfelt aan de oorzaak van uw haaruitval. Het stellen van de correcte diagnose is van groot belang voor de keuze van een behandelplan.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.