neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Kan het zijn dat mijn haarverlies wordt veroorzaakt door medicatie die ik gebruik?

De kans dat een geneesmiddel overmatig haarverlies veroorzaakt is niet groot. Mogelijk is er sprake van een andere oorzaak. De ziekte zelf, waarvoor u het geneesmiddel gebruikt, zou al een oorzaak kunnen zijn, maar ook erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica) kan de oorzaak zijn. Haarverlies door ziekte of stress leidt tot een homogene uitdunning van het haar (op alle plaatsen evenveel haarverlies). Alopecia androgenetica leidt tot locale uitdunning, met name op de middenscheiding, soms boven de oren en op het achterhoofd.
Als het geneesmiddel succesvol is zou u er niet mee moeten stoppen tenzij absoluut vaststaat dat het haarverlies daardoor komt.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.