neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Is het mogelijk dat finasteride na verloop van tijd minder goed gaat werken?

Finasteride kan inderdaad in de loop der jaren iets minder gaan werken. Het lichaam is in staat om op alternatieve manier steeds weer wat meer DHT hormoon (dat verantwoordelijk is voor de het erfelijk haarverlies) te produceren. Een overstap naar het geneesmiddel dutasteride draagt ertoe bij dat de vorming van het DHT weer volledig wordt geremd.
Meestal bespreken we dit tijdens controles. Wellicht is het een idee om de komende drie maanden eens een afspraak te maken. We kunnen dan de veranderingen ten opzichte van uw laatste bezoek in beeld brengen en beoordelen of een ander geneesmiddel nodig is.
Als de haren die uitvallen de lengte hebben van uw kapsel betreft het vrijwel altijd normale haarwisselingen. Soms wisselen de haren gedurende een periode méér dan anders. Dit is een normaal verschijnsel en u kunt dit niet “verhelpen” door de dosering van dutasteride te verhogen. Dutasteride werkt namelijk alleen maar bij haarverlies door erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica).

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.