neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Is er verband tussen schilfers op het hoofd en haaruitval?

Schilfering van de hoofdhuid kan diverse oorzaken hebben. Een daarvan is seborrhoisch eczeem (roos), dat wordt veroorzaakt door een gist (een soort schimmel). In dat geval zou ketoconazol een werkzaam middel moeten zijn. Maar schilfering kan bijvoorbeeld ook komen door psoriasis of eczeem. Schilfering van de hoofdhuid is vrijwel nooit een oorzaak van haarverlies. Als u duidelijkheid wilt over de oorzaak van de hoofdschilfers en over de behandeling ervan, is het raadzaam om een afspraak te maken voor een onderzoek door een van de dermatologen van de Intermedica Kliniek.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.