neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Is een haarwortelonderzoek nodig?

Een haarwortelonderzoek, waarbij haren uit de hoofdhuid worden getrokken en onder een microscoop worden bestudeerd, is in onbruik geraakt. Eerst en vooral omdat haren feitelijk willekeurig uit de hoofdhuid moeten worden getrokken. Als je een lange, dikke haar in de hand hebt zul je deze er niet uittrekken omdat deze niets mankeert. Op deze wijze worden de dunne haren in het onderzoek oververtegenwoordigd, wat consequenties heeft voor de uitslag. Ook de hele kleine haartjes worden niet uitgetrokken omdat deze over het hoofd worden gezien. Daarnaast neemt de analyse veel tijd in beslag en moet een patiënt terugkomen voor de uitslag.
In de Intermedica Kliniek worden microscopische foto’s vervaardigd waarop tellingen en diktemetingen worden verricht. Dit geeft een veel beter beeld, de meting is betrouwbaar en valide (geeft een reëel beeld van de haarafwijking) en kan snel worden uitgevoerd. Het gegeven dat daarbij de haren niet uit de hoofdhuid hoeven te worden getrokken spreekt zowel de patiënt als ons aan!

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.