neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Ik heb alopecia androgenetica en gebruik daarom de Diane-pil. Moet ik hiermee stoppen vanwege het verhoogde risico op trombose?

Alopecia androgenetica wordt geremd door de androgeenremmer in de Diane-35-pil. Deze androgeenremmer zit niet in een tweede-generatiepil. Dat betekent dat u rekening moet houden met een toename van de haaruitval als u overstapt op een tweede-generatiepil.
Het gebruik van de Diane-35 geeft een verhoogd risico op trombose van ongeveer twee per duizend ten opzichte van vrouwen die bijvoorbeeld Microgynon gebruiken, maar ook Microgynon geeft een verhoogde kans op het ontstaan van trombose. Dit gegeven kunt u wellicht gebruiken bij het nemen van een beslissing om te stoppen. Als u kiest voor een andere pil kunt u dit het beste doen in overleg met uw huisarts.

Vooralsnog heeft de Commissie voor de Beoordeling van Geneesmiddelen geadviseerd om de Diane-35 niet meer voor te schrijven aan nieuwe gebruikers (omdat tromboseproblematiek voornamelijk bij nieuwe gebruikers voorkomt). Als u de Diane-35- pil alleen gebruikt voor verbetering van uw haar kunt u eventueel overstappen op de Yasmin-30. Deze pil heeft een andere androgeenremmer dan de Diane-35 en werkt ook positief op het haar.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.