neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Ik gebruik drie maanden ijzer en mijn haar blijft uitvallen. Hoe kan dat?

Het verlies van lange haren betreft vrijwel altijd de normale wisseling van haren. Omdat de haren lang zijn nemen we aan dat zij uitgegroeid zijn (in de telogene fase verkeren) waarna ze uitvallen en vervangen worden door nieuwe haren. Het gaat dan om normale haarwisselingen waarvan je nooit kaal kunt worden. Wel is het mogelijk dat er perioden zijn waarin er méér haren wisselen dan gemiddeld. Bij ernstig haarverlies spreken we van een telogeen effluvium. Omdat dit nogal eens voorkomt bij een laag niveau van het ijzer zal de dermatoloog u ijzertabletten voorgeschreven.

Er zit een periode van drie maanden tussen het afstoten van een haar en het uitvallen ervan. De haren die vandaag uitvallen zijn dus drie maanden geleden afgestoten. De ijzertabletten kunnen hierop nog geen invloed gehad hebben. Pas vanaf drie maanden na de start met de ijzertabletten kan er een normalisering van de haaruitval gaan optreden. Meestal duurt het enkele maanden tot soms een jaar voordat er sprake is van volledige normalisatie.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

Je haar wordt steeds dunner? Je verliest meer haren dan wat je als normaal zou beschouwen? Je haargrens is anders dan voorheen? De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen?
Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?
Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in haarproblemen. Tijdens een consult van ruim een uur stelt een van onze dermatologen de diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.