neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Ik gebruik al zes maanden finasteride/dutasteride en merk nog niets!

Bij u is de erfelijke vorm van kaalheid (alopecia androgenetica) geconstateerd waarvoor u finasteride/dutasteride kreeg voorgeschreven. Dit geneesmiddel remt de vorming van het hormoon dihydrotestosteron (DHT), het hormoon dat op de haarzakjes gaat zitten. Door het DHT worden de haarzakjes steeds kleiner en de haren, die uit deze haarzakjes groeien, steeds dunner en korter.
Vanaf het moment dat u begint met het innemen van finasteride/dutasteride komt er nog maar weinig nieuw DHT in uw lichaam bij. Maar het oude DHT, dat op de haarzakjes zit, wordt niet door dit geneesmiddel verwijderd. Dat moet het lichaam zelf doen. Een halfjaar na de start van de behandeling zijn de haarzakjes DHT-vrij. Vanaf dat moment worden nieuwe haren dikker en groeien zij langer door. Het eerste effect is meetbaar na één jaar. Het maximale effect wordt na tweeënhalf jaar bereikt.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.