neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Hoe komt het dat Trix Basic Alpha bij mij nog niet werkt?

Trix Basic Alpha wordt voorgeschreven bij erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Het middel remt de vorming van het hormoon dihydrotestosteron (DHT), het hormoon dat op de haarzakjes gaat zitten, enigszins. Door het DHT worden de haarzakjes steeds kleiner en de haren, die uit deze haarzakjes groeien, steeds dunner en korter.

Vanaf het moment dat u begint met het innemen van Trix Basic Alpha komt er minder nieuw DHT in uw lichaam bij. Maar het oude DHT, dat op de haarzakjes zit, wordt niet door dit middel verwijderd. Dat moet het lichaam zelf doen. Een halfjaar na de start van de behandeling zijn de haarzakjes enigszins ontdaan van het DHT. Vanaf dat moment worden nieuwe haren dikker en groeien zij langer door. Het eerste effect is meetbaar na één jaar. Het maximale effect wordt na tweeënhalf jaar bereikt.

Trix Basic Alpha werkt niet zo goed als dutasteride of finasteride. Dit betekent dat het haarverlies niet helemaal zal normaliseren. U kunt Trix Basic Beta gerust combineren met dutasteride of finasteride.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.