neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Hoe komt het dat finasteride/dutasteride niet werkt bij mij?

Het komt niet vaak voor dat finasteride en dutasteride geen of onvoldoende werkzaamheid vertonen. De precieze oorzaken ervan zijn niet bekend, wat doet vermoeden dat het om een combinatie van factoren gaat.
Een oorzaak van falen die wel bekend is, is een verkeerde combinatie van finasteride/dutasteride met een ander geneesmiddel of voedingsmiddel. Zo worden finasteride en dutasteride gemetaboliseerd door het CYP3A4 enzym. Als je een geneesmiddel of voedingsmiddel gebruikt dat de aanmaak van dit enzym bevordert worden finasteride en dutasteride versneld afgebroken en neemt de werkzaamheid sterk af.
Hieronder vindt u een overzicht van geneesmiddelen en voedingsmiddelen die finasteride en dutasteride versneld afbreken:
aminoglutethimide
alcohol
amprenavir
aprepitant
barbiturate
bezodiazepine
carbamazepine
dexamethasone
efavirenz
ethosuximide
etravirine
garlic
glucocorticoid
glutethimide
griseofulvin
modafinil
nafcillin
nevirapine
oxcarbazepine
phenobarbital
phenytoin
primidone
rifabutin
rifampin
rifapentine
ritonavir
Hypericum perforatum ( St John’s wort/St. Janskruid)
Knoflook en St. Janskruid zijn de enige bekende voedingsstoffen die de werking van beide geneesmiddelen kunnen doen verminderen.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.