neem contact op

info@intermedica.nl     024-711 1036    herhaalrecept

FAQ – Heb ik telogeen effluvium of alopecia androgenetica?

Haaruitval is normaal als er gemiddeld 80 tot 100 haren per dag uitvallen. Het betreft dan de lange haren (haren met de lengte van het kapsel) die na vier à vijf jaar groei aan het einde van de groeffase zijn gekomen. Mogelijk vallen deze haren door omstandigheden (extreme hitte, extreme koude, narcose, stress, gewichtsverlies, e.d.) tijdelijk meer uit dan normaal. Een dergelijke omstandigheid doet zich drie à vier maanden vóór de start van het overmatig haaruitval voor. Meestal normaliseert de haaruitval binnen een half jaar weer, maar soms duurt het ook langer. Aan een telogeen effluvium, zo wordt dit type haaruitval genoemd, is niets te doen omdat het gaat om normaal haaruitval. Mocht het haarverlies te lang doorgaan, kunt u overwegen een gericht voedingssupplement te gebruiken.

Als er behalve lange haren ook veel korte, dunne haren uitvallen is er mogelijk sprake van haarverlies door erfelijkheid (alopecia androgenetica). De eerste uiting hiervan is een verbrede middenscheiding en/of een dunner wordende paardenstaart. Deze haarafwijking leidt tot blijvend haarverlies en kaalheid. Een deskundige dermatoloog kan dit onderzoeken en diagnosticeren. Mocht er sprake zijn van alopecia androgenetica dan kan dit met een lotion worden geremd of met een geneesmiddel worden gestopt.

Je maakt je zorgen over je haar? Wij kunnen je helpen!

De hoeveelheid en kwaliteit van je haren gaat steeds meer achteruit en je wilt je daar niet bij neerleggen? Tijdens een consult van een uur wordt je haarprobleem geanalyseerd, stelt een van onze dermatologen een diagnose en wordt met je besproken welke behandelmogelijkheden er zijn.